Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Rašić tvrdi: Legitimno sam izabran na novu funkciju ministra

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić rekao je za Insajder da smatra da je legitimno izabran na novu funckiju Ministra za zajednice i povratak u vladi Aljbina Kurtija.
Image

„A u ovom slučaju Član 94 kaže da premijer, po zakonima Kosova, ima pravo da razrešava i postavlja bilo zamenike, bilo ministre bez saglasnosti Parlamenta“, rekao je Rašić.

Reakcija Srpske liste, kako navodi Rašić, za njega nije nikakvo iznenađenje. 

„Mene je lično potpuno iznenadilo, čak i šokiralo ponašanja Predsednika Srbije“, dodao je on.

„Zbog toga što nisam do sad video, ni čuo da je ijedan predsednik, bilo koje zemlje na svetu koristio takav vokabular i takve izraze“, rekao je Rašić za Insajder.

„Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace – Rašića i Radu Trajković, jednostavno ne postoje gori… Oni nemaju ničije poverenje, ali imaju poverenje terorističkog ološa Kurtija, zapadnih agentura koje su ih tu postavile, misleći da će da unište Srbiju“, kazao je Vučić, govoreći o Rašiću i Radi Trajković koja je imenovana za Rašićevu savetnicu. 

Rašić i Trajković su imenovani nakon što su Srbi sa severa Kosova napustili kosovske instituciju, kada je i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić podneo ostavku na ovo mesto. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.