Raspisan konkurs za nagradu “Dragan Janjić” na temu “Medijska pismenost”

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i novinska agencija Beta, raspisuju drugi po redu konkurs za nagradu „Dragan Janjić” za najbolje radove na temu „Medijska pismenost”. ...
Image

Glavni cilj Konkursa je da oblast medijske pismenosti približi široj javnosti kroz različit savremeni multimedijalni pristup u obradi tema i ideja iz ove interdisciplinarne oblasti.

Na ovaj način se podržavaju svi koji promišljaju o medijskoj pismenosti i njenim različitim dimenzijama i aspektima.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih i master studija svih fakulteta i profesionalci (npr. istraživači, akademski radnici, informacioni/bibliotečki, medijski i tehnološki stručnjaci, edukatori, umetnici, aktivisti koji se u poslednjih pet godina bave temom medijske pismenosti).

Uslov je da su radovi nastali u periodu od 15. februara 2022. do 15. februara 2023. godine. Neophodno je da radovi predstavljaju inovativni autorski rad koji je zaokružena celina, i da ukazuje na značaj medijske pismenosti za profesionalnu i širu javnost.

Rok za prijavu radova je 15. mart 2023. godine.

Radove slati na imejl: program@nuns.rs

Više o uslovima konkursa možete naći OVDE.

Ovo je druga nagrada „Dragan Janjić“ koja se dodeljuje u čast preminulog novinara, osnivača Bete i NUNS-a.

Dragan Janjić je novinarsku karijeru započeo u Tanjugu, a potom sa kolegama osniva agenciju Beta čiji je glavni urednik bio u dva mandata. Bio je zamenik ministra za kulturu i informisanje, zamenik glavnog urednika Politike, a od 2010. do 2016. savetnik za medije Zaštitnika građana.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.