Raspisan konkurs za prijem 200 administrativnih službenika u opštinama na severu Kosova

Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za zapošljavanje 200 administrativnih službenika u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić, ...
Image

U kosovskom MUP kažu da se za rad u opštinskim centrima za izdavanje dokumenata i centrima za registraciju vozila traži ukupno 100 novih administrativnih i pomoćnih službenika.

Isto toliko ljudi neophodno je za rad u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama za opštine na severu Kosova, dodaju u MUP.

Ugovori su na godinu dana, a zaposleni će raditi puno radno vreme – 40 sati nedeljno.

Njihova plata biće 423,85 evra (bruto).

Zaposleni u opštinskim centrima za izdavanje dokumenata i centrima za registraciju vozila vršiće obradu zahteva za izdavanje ličnih isprava, radiće obradu zahteva za registraciju vozila i druge poslove.

Nadležnosti novih službenika u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama za opštine na severu Kosova, biće vođenje evidencije aktivnosti u kriznim momentima, prikupljanje, odabir i arhiviranje primljenih informacija, kao i podnošenje izveštaja o radu.

Zaposleni će pratiti situaciju, posebne aktivnosti, učestvovati u pripremi sredstava i opreme vatrogasnih timova itd.

Uslovi za konkurisanje na oba konkursa su isti – neophodno je da kandidat poseduje kosovska dokumenta, da je radno sposoban i zdrav, da govori jedan od službenih jezika (srpski ili albanski) i da nije pravnosnažno osuđivan za izvršenje nekog krivičnog dela.

Od kandidata se traži i da imaju završenu srednju školu, da imaju iskustva u radu na računaru, posebno kada su u pitanju programi iz „Microsoft Office“ paketa.

Zahteva se i „osnovno znanje prema relevantnoj oblasti obrazovanja“, poznavanje standardnih administrativnih/tehničkih procedura u određenoj oblasti i sposobnost rada u okviru definisanih planova i procedura.

Konkurs će biti otvoren do 28. decembra.

Obrasce za prijavu možete dobiti u prostorijama kosovskog MUP ili da preuzmete OVDE.

Detalje o prijavi na konkurs i ostalom možete pronaći OVDE.

Podsetimo, početkom novembra Srbi na severu Kosova napustili su prištinske institucije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.