11:40, 03.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

“Ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u društvenom životu mora biti naš imperativ”Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić, poručio je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, da njihovo potpuno i ravnopravno učešće u svim sferama društvenog života mora biti imperativ svima i pozvao javnost na međusobno razumevanje i jačanje svesti o toleranciji, pomoći i zaštiti njihovih prava.

ravnopravno-ucesce-osoba-sa-invaliditetom-drustvenom-zivotu-mora-biti-nas-imperativ

MZZP

“Potrebno je da se svi više angažujemo da osobama sa invaliditetom omogućimo da na ravnopravnoj osnovi imaju pristup sredini, informacijama, obrazovanju, zapošljavanju i društvenoj zaštiti”, istakao je Jevtić, napomenuvši da osobe sa invaliditetom i njihove organizacije i udruženja koja rade na njihovoj održivoj integraciji u društvo uvek mogu računati na podršku Ministarstva na čijem je čelu. 

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležava se od 1992. godine, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila rezoluciju koja predviđa jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu osoba sa invaliditetom. 


Tagovi: MZZPDalibor JevtićOSI

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije