12:58, 22.07.2020Izvor: TV Pink, FoNet, N1

"U Briselu ćemo razgovarati o ekonomiji, nestalima i obavezama Prištine"U Briselu ćemo razgovarati o ekonomskoj saradnji, nestalima i obavezama Prištine, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i dodao da će se prevashodno, u naredna dva dana, pričati o pokušaju da se normalizuje ekonomska saradnja.

razgovaracemo-o-ekonomskoj-saradnji-nestalima-i-obavezama-pristine

Radio Kontakt Plus

On je za televiziju Pink rekao da prištinska delegacija "najdirektije pokušava da laže o tome šta će biti sadržina razgovora".

Đurić je naglasio da na dnevnom redu neće biti pitanje međusobnog priznanja, kao što insinuiraju u Prištini, već da će pored ekonomske saradnje, pitanja nestalih i raseljenih biti govora i o obavezama koje je prištinska strana preuzela Briselskim sporazumom.

"Razgovaraće se i o nestalim osobama. Mi potražujemo više od 500 nestalih osoba, još uvek. Ukupno ima oko 1.500 nestalih. Dugujemo porodicama svih nacionalnosti istinu o tome šta se desilo sa njihovim najmilijima", rekao je Đurić.

On je dodao da je važno i stvaranje preduslova za povratak proteranih i raseljenih.

Đurić je rekao da beogradska delegacija svaki put pokreće pitanje Zajednice srpskih opština.

"Ako bilo ko od njih sanja da će bilo sa predsednikom (Aleksandrom) Vučićem ili bilo sa kim na bilo kom nižem nivou pokušati da razgovara o tome da Srbiju natera da prizna nezavisnost Kosova i Metohije o tome može samo da sanja", rekao je Đurić.

Komentarišući to što je Avdulah Hoti za novog šefa pregovaračkog tima imenovao Skendera Hisenija, Đurić je rekao da ne treba potceniti prištinsku delegaciju i da je reč o čoveku sa ogromnim političkim iskustvom.


Tagovi: DijalogPrištinaMarko ĐurićBeogradKancelarija za KiM

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije