12:06, 11.09.2019Izvor: RTCG

Razmatrana saradnja Univerziteta Crne Gore i Koledža u PrištiniProfesori i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, posetili su Koledž Universi u Prištini i sa predstavnicima Koledža ragovarali o saradnji te dve visokoškolske institucije.

razmatrali-saradnja-univerziteta-crne-gore-i-koledza-u-pristini

Foto: RTCG

"Kosovska visokoškolska institucija školuje kadrove iz fizičke kulture i sporta, ali i medicinske sestre. Posebno se ističe izdavačkom delatnošću i Centrom za dijagnostiku u sportu", navodi se u saopštenju.

U delegaciji Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje su bili prof. dr Duško Bjelica i saradnici dr Jovan Gardašević i mr Vasiljević.

Njih su kosovske kolege Fadil Luta, Jeton Havoli, Fitim Arifi i Sami Sermaxhaj, upoznali su radom Koledža i izveli ogledna testiranja kao prezentaciju opreme njihovog Centra za dijagnostiku.

"Posebno smo impresionirani opremom za testiranje koju poseduju kolege iz Prištine i naravno njihovom željom da sarađujemo. Tim pre, što je naša poseta upriličena nakon antropometrijskog merenja koju smo realizovali sa fudbalerima juniorske reprezentacije Kosova, kao deo misije proširenja naučne baze podataka o morfološkim karakteristikama sportista u regionu", istakao je dr Jovan Garadšević, saradnik na Univerzitetu Crne Gore.

On je zaključio da je reč o respektabilnim mogućnostima saradnje od koje se mogu očekivati naučni benefiti.

"Sledeći korak je i zvaničan dogovor dekana Fakulteta za sport i fizičkog vaspitanja Steva Popovića i rukovodstva koledža Universi", najavio je Gardašević.


Tagovi: Studenti

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije