„Recept za uklanjanje barikada – oslobađanje uhapšenih Srba, povlačenje svih jedinica, uklanjanje tajnih spiskova za odstrel“

Član Kriznog štaba i predsednik Srpske liste, Goran Rakić, poručio je kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju da je “recept za uklanjanje barikada vrlo prost - oslobađanje svih ...
Image

Rakić se oglasio povodom Kurtijeve izjave za britanski list The Guardian u kojoj je naveo da “barikade koje su Srbi postavili na severu neće biti još dugo tolerisane”, te da je “zabrinut jer njihovo uklanjanje ne može da isključi žrtve”.

Predsednik Srpske liste je istakao da “antisrpski narativ Prištine traje godinama unazad i da je naš narod na svojoj koži osetio koliko je prištinskim vlastima uopšte stalo do poštovanja prava Srba i potpisanih sporazuma”.

„Poslednja izjava Aljbina Kurtija prevršila je svaku meru. Kurti u svojoj izjavi otvoreno predlaže ubijanje Srba na barikadama, jer se po njemu one drugačije ne mogu ukloniti. On poziva na ubijanje naših majki, naših sestara, radnika, lekara, profesora, koji se danonoćno i miroljubivo bore protiv njegovog terora“, kazao je Rakić.

Naglasio je da “ova pretnja nažalost prolazi bez odgovora međunarodnih predstavnika, što je zaista nedopustivo”.

Srbi na severu Kosova 11. dan provode na barikadama, protestujući zbog hapšenja svojih sunarodnika.

Od 10. decembra traje blokada glavnih saobraćajnica na ovom području.

Barikade su postavljene u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.