RHMZ: Jako zahlađenje za vikend

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorio je na naglu promenu vremena tokom ovog vikenda. Zahlađenje će se sa severa Srbije premeštati ka ostalim delovima zemlje - najave ...
Image

Danas će padavine biti u vidu kiše, a veća količina (od 10 do 30 mm za 24 časa) očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu. Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo još na jugu i jugoistoku Srbije – najavljuje RHMZ.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U nedelju se očekuje veća količina padavina na jugozapadu Srbije (od 30 do 50 mm za 24 časa). 

U ostalim krajevima padavine, koje će biti na granici kiše i snega, u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 cm vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku Srbije pada će uglavnom kiša.

Na slivovima Jadra, Kolubare, Jasenice i Kubršnice sa pritokama tokom 26. i 27. februara vodostaji će biti u većem porastu bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima moguća su lokalna izlivanja – navode iz RHMZ-a. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.