Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Posle poplava u regionu očekuje se da vodostaj na Savi prevaziđe granicu redovne odbrane od poplava

Posle poplava u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj iz Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbija vode" navode da im je prioritet pravovremeno preduzimanje preventivnih mera. Republički ...
Image

U toku popodneva na području Srbije RHMZ najavljuje nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom.

„U naredna dva sata na području Šumadije, zapadne Srbije i zapadne Vojvodine lokalna pojava jakih pljuskova s grmljavinom, ponegde i gradom, a u zoni pljuskova kratkotrajno se očekuje i jak vetar“ – navode iz RHMZ-a. Za vikend se očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena. 

U skladu sa prognozama RHMZ-a i sadašnje hidrološke situacije i tendencije porasta vodostaja na vodnim područjima “Sava” i “Dunav”, pridržavamo se svojih obavez u skladu sa planom za odbranu od poplava – navode iz „Srbija vode“.

„Usled trenutne hidrološke situacije u regionu i najavljenih upozorenja, JVP Srbijavode u kontaktu je sa Sektorom za vanredne situacije i štabovima lokalnih samouprava. Pomoćnici i nadležna preduzeća će pratiti vodostaje i stanje na terenu na deonicama na kojima su u toku sanacioni radovi i ukoliko bude potrebno biće angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija u cilju sprečavanja plavljenja područja i nastanka oštećenja zaštitnih vodnih objekata“ – dodaju. 

„Prioritet je pravovremeno preduzimanje preventivnih mera“ – podcrtavaju. 

Podsetimo, poplave su, početkom godine, zabeležene i širom Kosova, dok su na severu Kosova nanele štetu domaćinstvima, putnoj infrastrukturi, poljoprivrednicima… Tada su zabeležene i poplave u samoj Kosovskoj Mitrovici gde se Ibar izlio i delom poplavio čak i zgrade u neposrednoj blizini reke. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.