11:36 | 21.07.2021 Izvor: RTS

Risto Jovanović prihvatio novčanu kaznu kao zamenu za šest meseci zatvoraPodgoričanin Risto Jovanović, uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog "izazivanja razdora i netrpeljivosti", prihvatio je novčanu kaznu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo kao zamenu za kaznu od šest meseci zatvora, na koliko je prethodno osuđen. Jovanović će po uplati biti oslobođen.

risto-jovanovic-uhapsen-na-gazimestanu-osuden-na-sest-meseci-zatvora

RTS

Sud je u odluci naveo da je Risto Jovanović imao nameru da izazove razdor i netrpeljivost među etničkim zajednicama tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Zbog toga je sud, kako se navodi, osudio Jovanovića na šest meseci zatvora počevši od datuma izricanja presude.

Međutim, sud je objavio i da može da uvaži zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo u narednih pet godina, što su odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili.

Jovanović će po uplati biti oslobođen.

Advokatica Jovana Filipović najavila je da će Apelacionom sudu uložiti žalbu na presudu.

Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obeležja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Pripadnici policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo i uz pratnju se udaljili prema Prištini.

Jednomesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.
Tagovi: PravosuđeCrna GoraKosovo

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije