RTV Puls: Privedeni napadači na mladića u Mogili

Devetnaestogodišnji B. Đ. srpske nacionalnosti ranjen je nožem danas oko podneva u selu Mogila kod Klokota u napadu u kom su učestovala tri lokalna Albanca.
Image

B. Đ. je zadobio dve ubodne rane u predelu grudi i nalazi se van životne opasnosti, saznaje RTV Puls.

Kosovska policija privela je svu trojicu Albanaca koja su učestvovala u napadu i istraga je u toku, kaže otac napadnutog mladića Ivica Đuzić.

„Dete je šetalo psa. Na putu kući oni su ga napali. Ovaj od 46 godina ga je držao, a drugi ga ubo nožem. Dve rane ima“, kaže otac.

Nakon ukazane hitne pomoći u ambulanti u Vrbovcu hospitalizovan je oko 14 časova u bolnici u Pasjanu.

„B. Đ. je povređen nožem u predelu gornjeg dela lopatice. Nakon prijema, pacijent je hirurški obrađen, zaustavljeno je krvarenje i urađena rendgen i ultrazvučna dijagnostika. Primljen je na odeljenje i trenutno je van životne opasnosti“, kaže dežurni lekar u Zdravstvenom centru Gnjilane dr Bojan Đorić.

B. Đ. je i ranije imao problema sa lokalnim Albancima, ali nikad nije bio napadnut hladnim oruđem, navodi RTV Puls.

„Nismo ni prvi, ni poslednji. U našem selu se česti indicenti, uvek nastradaju srpski dečaci. Ovo je jadno“, kaže majka B. Đ. Jasmina.

Sa druge strane, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je ranije danas u Skupštini Srbije da je u selu Mogila kod Vitine na Kosovu u rame nožem uboden dvadesetogodišnji B. Đ. srpske nacionalnosti.

„Mržnja koju Kurtijev režim i njihovi mediji promovišu protiv Srba, i na ovo će plašim se naši zapadni partneri da reaguju da se sa obe strane umire“, rekao je Vučić i pokazao poslanicima sliku mladića sa dva uboda nožem u predelu ramena.

Vučić je poručio da „moramo da tražimo mir zbog tih ljudi, Srba na KiM, i istakao da sve što neretko radimo samo njima otežavamo“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.