RUE odbija zahtev KESCO-a za poskupljenje struje

Nakon dodele polovine subvencije od strane kosovske vlade za energetski sektor, skoro šest meseci nakon angažovanja, Kancelarija regulatora energije je odlučila da neće razmatrati zahtev ...
Image

„Prestale su okolnosti za vanredno preispitivanje maksimalno dozvoljenih prihoda FSHU, odnosno tarifa električne energije za potrošače sa pravom na univerzalnu uslugu“ – stoji u odgovoru RUE na zahtev KESCO-a za povećanje cene električne energije.

Kancelarija regulatora za energetiku saopštila je da je odluka Vlade da izdvoji sredstva za prevazilaženje energetske krize neutralisala uticaj na prekoračenje troškova snabdevanja građana električnom energijom.

„RUE konstatuje da je odlukom Vlade Republike Kosovo br. 21/94 od 24.08.2022. godine neutralisan uticaj na prekoračenje troškova snabdevanja električnom energijom za regulisane potrošače utvrđene Odlukom RUE od 02.07.2022. 02.08.2022. godine, a istovremeno su prestale okolnosti za vanredni pregled maksimalno dozvoljenih prihoda FSHU, odnosno tarifa električne energije za potrošače sa pravom na univerzalnu uslugu“, navodi se u odgovoru RUE KESCO-u.

Kosovska kompanija za snabdevanje električnom energijom KESCO je početkom avgusta zatražila povećanje cene struje. KESCO je dostavio Kancelariji energetskog regulatora predlog za nove tarife električne energije i predložio udvostručenje cene energije.

Od 15. avgusta Kosovo se suočava sa restrikcijama struje.

Kallxo/KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.