14:55, 24.02.2021Izvor: RTV Kim, KoSSev

Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem SeluU Osnovnom sudu u Gračanici danas su saslušana sedmorica mladića koja su pre dva dana učestvovala u tuči u Lapljem Selu. Sud će oko 16 časova doneti odluku o daljem produžetku ili ukidanju pritvora.

saslusani-osumnjiceni-za-ucesce-u-tuci-u-lapljem-selu

Foto: RTV Kim

Ispred suda u Gračanici danas su se okupili roditelji sedmorice mladića koji se nalaze u pritvoru nakon organizovane tuče ispred škole u Lapljem Selu. Niko od njih nije želeo da govori za medije dok ne čuju odluku sudije koji bi trebalo da odluči o daljem postupku.

Advokat Marka Ristića, jednog od privedenih mladića, Predrag Miljković kazao je za RTV Kim da je tužilac podneo predlog sudu za određivanje sudskog pritvora.

„Taj predlog je po meni neosnovan, on je naveo činjenično stanje, rekao bih, manje-više proizvoljno uzeto i na osnovu samo jedne strane, jednog svedoka ili samo na osnovu izjave oštećenog. Ono što me najviše zaprepastilo jeste da je tužilac naveo kao opasnost od bekstva činjenicu da je moj klijent rođen u državi Srbiji. Ja sam se tome usprotivio i sudu objasnio da niko ne može izabrati gde će biti rođen“, rekao je Miljković.

On napominje da se nada da će sud doneti odluku koja će ići u prilog njegovom klijentu.

„Radi se o mladim ljudima, koji žive ovde i čija je mladost tek počela. Oni su naša budućnost i nadam se da će sud sve naše odbrane uzeti u obzir i da će ih danas osloboditi“, kazao je Miljković i dodao da ne želi da komentariše dodatno slučaj, budući da je postupak u ranoj fazi.

„Mi smo sada u istrazi i ja bih se uzdržao od bilo kakvog komentarisanja, a pozivam i sve druge i javnost da se uzdrži, pogotovu od nekih političkih konotacija“, zaključio je Miljković.

Advokatica Milka Milosavljević zastupala je po službenoj dužnosti jednog od osumnjičenih.

„Mislim da je suđenje proteklo u fer i korektnim procesnim radnjama i očekujem da će tako sud i da postupi. Verujem u čast i savesnost suda“, kratko je odgovorila Milosavljevićeva.

Osumnjičeni mladići danas su nakon saslušanja u Gračanici vraćeni u pritvorsku jedinicu u Prištini.

Podsetimo u tuči koja je bila najavljivana preko društvenih mreža učestvovalo je više mladića, kako srednjoškolaca, tako i studenata. Tom prilikom su teže povređeni Nikola Rašić učenik 4. razreda Gimnazije i Ilija Marković đak 3. razreda Ekonomsko-trgovinske škole. Marković se trenutno nalazi u bolnici.

Trajković: Tuča u Lapljem Selu bila zakazana, ubrzo odluka o pritvoru uhapšenih

Kosovska policija je posedovala informacije da je tuča u Lapljem Selu, u kojoj je povređen sin srpskog političara sa Kosova Nenada Rašića, bila zakazana između dve grupe mladića, potvrdio je za KoSSev komandir policijske stanice u Gračanici, Bratislav Trajković.

„Pa mi smo imali informacije da je tuča bila dogovorena najmanje dva do tri dana ranije. Potukle su se dve grupe“, kazao je Trajković.

Nije mogao da potvrdi tačan broj učesnika u tuči, već je rekao da je bila u pitanju masovna tuča.

Trajković je ujedno potvrdio za KoSSev, da se svakog momenta očekuje odluka suda u vezi sa do sada pritvorenih 8 mladića, a na osnovu zahteva tužilaštva juče podnetog.

Njima danas ističe pritvor na osnovu prve odluke o 48-časovnom zadržavanju i sudija bi trebalo da donese odluku da li će mladići biti pušteni na slobodu ili će im privor biti produžen na mesec dana kako je prethodno zatražilo tužilaštvo.


Tagovi: PravosuđeLaplje SeloGračanicaKosovska policijaIncident

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije