Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Velika Hoča: Savremena oprema za rad porodičnih vinarija

Porodične vinarije u Velikoj Hoči, ukupno njih deset, dobilo je savremenu opremu za početak ili razvoj proizvodnje vina, a u cilju povećanja kapaciteta i dodatnog razvoja ovog vinogradarskog kraja, ...
Image

U saopštenju piše da su vinari dobili muljače za grožđe, inoks bačve, barik burad, kazane, pumpe za istakanje vina i ostalu vrednu mehanizaciju, zahvaljujući kojoj će sebi obezbediti egzistenciju, a u velikoj meri olakšati posao i proširiti proizvodnju.

Ivica Nakalamić bavi se isključivo proizvodnjom rakije, a danas je dobio opremu i za proizvodnju vina.

Zahvalio se Kancelariji za KiM na donaciji.

„Sada ćemo moći da proširimo proizvodnju i započnemo proizvodnju vina“, kazao je Nakalamić.

U Kancelariji za KiM navode da je u okviru konkursa za subvenciju privrede dodeljen štampač za tekstil Nemanji Gogiću, a laser za sečenje i graviranje Saneli Mihajlović, koji će uz pomoć ove opreme izrađivati suvenire i druge promotivne materijale, dok je Vitomir Garić dobio podsticaj za ribnjak koji poseduje.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM, Veselin Kočanović, rekao je da je u okviru ovog programa ukupno 15 privrednika i poljoprivrednika dobilo subvencije za razvoj proizvodnje.

Kočanović je dodao da će Kancelarija za KiM i u budućnosti pomagati Srbe u ovom kraju.

„Svesni smo da je život naših ljudi u Velikoj Hoči specifičan, imajući u vidu okruženje u kome žive, ali ove subvencije upravo govore da država Srbija misli na njih i pomaže da osiguraju svoju egzistemciju i ostanu da žive u ovom kraju. Sigurni smo da će savremena mehanizacija omogućiti našim ljudima da prošire proizvodne kapacitete i ojačaju konkurentnost“ – zaključuje Kočanović.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.