Šefica kabineta Dželjalja Svečlje posetila Centre za registraciju na severu

Šefica kabineta kosovskog ministra unutrašnjih poslova, Jeta Telja (Tela) juče je sa ostalim zvaničnicima iz kabineta posetila Centre za registraciju vozila na severu Kosova.
Image

Kako su saopštili iz ovog ministarstva, Telja je tokom posete obaveštena o procesu pripreme za preregistraciju srpskih tablica gradovana na Kosovu, odnosno „nelegalnih“, kako ih iz Prištine definišu, na RKS tablice.

„Sve operativne pripreme bile su završene“, poručili su iz ovog ministarstva.

Na objavljenim fotografijama na sajtu kosovskog MUP-a vidi se da je šefica kabineta ministra, između ostalog, posetila i Centar za registraciju vozila u Severnoj Mitrovici.

Telja se, dodaje se u saopštenju, zahvalila angažovanim službenicima koji, kako kaže, „zainteresovanim građanima predano pružaju potrebne informacije“.

Iz kosovskog MUP-a su ujedno pozvali sve građane da, kako navode, „nastave“ da sa preregistracijom svojih vozila u Centrima za registraciju „koristeći pogodnosti predviđene u ovom procesu koji će trajati do 31. oktobra ove godine“.

Poručuju i da će u narednim danima i nedeljama „intenzivno“ nastaviti sa informativnom kampanjom širom Kosova.

Podsetimo, prvog septembra započeta je primena dogovora o neizdavanju ulazno-izlaznih dokumenata na prelazima između teritorije Kosova i centralne Srbije, ali je tog istog dana počeo da teče dvomesečni rok za preregistraciju vozila sa tablicama gradova na Kosovu na oznake RKS.

Prema odluci prištinskih vlasti, građani sa ovakvim tablicama biće u mogućnosti da preregistruju svoja vozila do 31. oktobra, a potom će im biti zabranjeno da njime upravljaju.

I dok je za Prištinu ovo pitanje rešeno, za zvanični Beograd i Srpsku listu, međutim nije, te se najavljuje mogućnost pronalaska novog rešenja o tablicama, odnosno „traganje za kompromisom“.

Međutim, dogovor po pitanju tablica očekuje i Evropska unija, čiji je visoki predstavnik nedavno u dva navrata poručio da je optimista da će Beograd i Priština, posle dogovora o ličnim kartama, postići i sporazum o registarskim tablicama.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.