Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Selaković razgovarao sa 20 šefova diplomatija na marginama GS UN

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, razgovarao je sa 20 šefova diplomatija na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, saopšteno je iz ...
Image

Selaković je imao duže bilateralne sastanke sa ministrima spoljnih poslova Sijera Leonea, Maldiva, Alžira, Uzbekistana, Venecuele, Eritreje i Jordana, ali i seriju kraćih susreta sa kolegama iz El Salvadora, Rumunije, Iraka, Severne Makedonije, Danske, Egipta, Indonezije, Кipra, Libije, Ruande, Tanzanije, Indije i Malezije.

Šef srpske diplomatije upoznao je sagovornike sa ekonomskim rezultatima Srbije i sprovedenim reformama u proteklih desetak godina, kao i sa željom za unapređenjem bilateralnih odnosa sa državama širom sveta, na osnovama obostranog uvažavanja i razumevanja.

Razgovori u Njujorku bili su prilika i za iznošenje pozicija po pitanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Upućeno je više zvaničnih poziva za posete Srbiji na visokom i najvišem nivou, kao i za potpisivanje Memoranduma o političkim konsultacijama sa Uzbekistanom i Jordanom.

Selaković će, kako je planirano, do kraja ove sedmice u sedištu UN imati više desetina bilateralnih sastanaka sa kolegama iz čitavog sveta.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.