Istekao rok za podnošenje prijava, Srpska lista ne učestvuje na predstojećim lokalnim izborima

Prijava kandidata za učešće na vanrednim lokalnim izborima u opštinama na severu Kosova - završena je danas, saopšteno je iz Centralne izborne komisije. Izbori su planirani ...
Image

Rok za prijavu političkih partija, pojedinaca i grupa građana za lokalne izbore na severu Kosova – istekao je danas u 16 časova, javlja Koha.

Do tog trenutka predstavnici Srpske liste, kako što su i najavili, nisu podneli prijavu za učešće na izborima.

Prema podacima Centralne izborne komisije, osim najvećih albanskih stranaka na Kosovu, prijavila se i Partija kosovskih Srba u Leposaviću.

Lider pomenute stranke, Aleksandar Jablanović, kandidat je za gradonačelnika Leposavića.

Za gradonačelnicu Zvečana kandidovala se nezavisna kandidatkinja Slađana Pantović.

U saopštenju Centralne izborne komisije navedeno je da tokom prethodne dve nedelje nije prihvaćena nijedna nova prijava političkih subjekata.

„Od 9. do 13. marta politički subjekti čije su prijave overene tokom novembra i decembra prošle godine – potvrdili su da ostaju pri svojoj odluci i nisu morali ponovo da se angažuju u tom smislu”, dodali su.

Izbori su zakazani za 23. april, a biraće se novi gradonačelnici Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana.

Istog dana biće izabrani i novi članovi skupština opština Zvečan i Leposavić.

Podsetimo, izbori na severu Kosova prvobitno su zakazani za 18. decembar, jer su prethodno ostavke na svoje funkcije podneli gradonačelnici pomenutih opština.

Potom je kosovska predsednica Vjosa Osmani zbog mogućih problema kada je u pitanju održavanje izbora na severu, odlučila da oni budu odloženi za 23. april ove godine.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.