Sever Kosova: Još tri slučaja paljevine automobila sa „RKS“ tablicama

(Vest je ažurirana) Na severu Kosova prijavljeno je da su zapaljena tri vozila sa RKS tablicama - saopšteno je iz službe za medije Kosovske policije. 
Image

Dva slučaja zabeležena su u severnom delu Mitrovice – u ulici Ivo Lole Ribara i Vlade Ćetkovića, a jedan u Zvečanu, u ulici Kralja Milutina – precizira se u saopštenju Kosovske policije. 

Sva tri automobila posedovala su „RKS“ tablice i u sva tri slučaja vlasnici su srpske nacionalnosti – navode. 

Za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region sever prethodno su potvrdili da su dva slučaja paljevine automobila prijavljena između 02.00-03.00 časova. 

„U vezi sa predmetom, obavešten je nadležni tužilac po čijem uputstvu su pokrenuti slučajevi podmetanje požara radi daljeg istražnog postupka“ – navodi se u saopštenju iz KP-a, te dodaje da će policija „nastaviti svoju posvećenost istraživanju i rasvetljavanju“ ovakvih slučajeva, kao i „pružanju bezbednosti svim građanima bez razlike“.

Podsećaju i na prethodno prijavljene paljevine koje su se dogodile u opštini Zubin Potok. 

Velja: Orkestrirana kampanja zastrašivanja 

Informaciju o paljevini automobila na severu Kosova prethodno je saopštio šef kabineta kosovske predsednice, Bljerim Velja, na svom Tviter nalogu. On je naveo da su automobili zapaljeni „samo zato što su imali RKS tablice“, dodajući da „srpske ilegalne strukture nastavljaju orkestriranu kampanju zastrašivanja lokalnih Srba na severu Kosova“. 

Pročitajte još:

U Zubinom Potoku izgorela dva automobila sa „RKS“ oznakama 

„KM ostaje“: Sutra ističe rok za (pre)registraciju uz olakšice? Redovi ispred AMSS

AMSS u reakciji na Dveri: Navodi netačni i neistiniti, nemamo poslovnu jedinicu na KiM


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.