Šid: Zaplenjeno gotovo 50.000 cigareta sa kosovskim markicama

Srpski carinici u saradnji sa policijom sprečili su krijumčarenje gotovo 50.000 cigareta koje su se nalazile u autobusu koji se iz Prizrena uputio ka Švajcarskoj, saopšteno je iz Uprave ...
Image

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda – navode. 

Pronađen je prostor na prednjem delu autobusa koji je, dodaju iz – očigledno bio smišljeno konstruisan i zapečaćen metalnom pločom zalepljenom obojenim silikonom kako bi se što manje razlikovao od ostatka unutrašnjosti vozila. 

„Baš na tom mestu, u specijalno napravljenom bunkeru, otkriveno je 100 boksova cigareta marke 'Winston Blue' sa akciznim markicama tzv. Kosova“ – navode i dodaju da je zato autobus upućen na dodatni pregled carinskim mobilnim skenerom na čijem snimku su uočene nepravilnosti i u rezervoaru za gorivo. 

Detaljnim pregledom konstatovano je da je i on prepravljan tako što je sečen i pregrađen, te su u toj šupljini do koje je bilo teško doći, carinici otkrili još 133 boksa iste marke cigareta. 

Protiv 47-godišnjeg vozača sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici čiji je ishod novčana kazna od 200.000 dinara, mera trajnog oduzimanja celokupnog tovara krijumčarene robe, kao autobusa koji je prepravljan sa namerom da posluži kao sredstvo za krijumčarenje.  


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.