18:43 | 16.01.2023 Izvor: Radio Kontakt Plus

Šid: Zaplenjeno gotovo 50.000 cigareta sa kosovskim markicamaSrpski carinici u saradnji sa policijom sprečili su krijumčarenje gotovo 50.000 cigareta koje su se nalazile u autobusu koji se iz Prizrena uputio ka Švajcarskoj, saopšteno je iz Uprave carina.

sid-zaplenjeno-gotovo-50000-cigareta-sa-kosovskim-markicama

Foto: Uprava carina

Krijumčarenje je otkriveno tokom redovne kontrole vozila na izlasku iz Srbije, tokom koje je korišćen i službeni pas specijalno obučen za otkrivanje duvana i duvanskih proizvoda - navode. 

Pronađen je prostor na prednjem delu autobusa koji je, dodaju iz - očigledno bio smišljeno konstruisan i zapečaćen metalnom pločom zalepljenom obojenim silikonom kako bi se što manje razlikovao od ostatka unutrašnjosti vozila. 

"Baš na tom mestu, u specijalno napravljenom bunkeru, otkriveno je 100 boksova cigareta marke 'Winston Blue' sa akciznim markicama tzv. Kosova" - navode i dodaju da je zato autobus upućen na dodatni pregled carinskim mobilnim skenerom na čijem snimku su uočene nepravilnosti i u rezervoaru za gorivo. 

Detaljnim pregledom konstatovano je da je i on prepravljan tako što je sečen i pregrađen, te su u toj šupljini do koje je bilo teško doći, carinici otkrili još 133 boksa iste marke cigareta. 

Protiv 47-godišnjeg vozača sproveden je hitan prekršajni postupak u sudu u Sremskoj Mitrovici čiji je ishod novčana kazna od 200.000 dinara, mera trajnog oduzimanja celokupnog tovara krijumčarene robe, kao autobusa koji je prepravljan sa namerom da posluži kao sredstvo za krijumčarenje.  
Tagovi: Uprava CarinaKrijumčarenjeKosovoSrbija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije