Školski čas kulture govora i monodrama „Milos Obrenović“ u ponedeljak u Lapljem Selu

Za osnovce i srednjoškolce
Image
Foto: Facebook/Dom kulture "Gračanica"

Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ organizuju radionicu o unapređenju kulture javnog govora i izvođenje monodrame „Miloš Obrenović“ za učenike OŠ „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela i Gimnazije.

Monodramu „Miloš Obrenović“ će izvesti proslavljeni glumac Aleksandar Dunjić, široj javnosti poznat kao Ćirko iz serije „Bela lađa“.

Na školskom času kulture govora, učenici OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu osnovnih i srednjih škola će dobiti osnovne uvide u značaj negovanja kulture govora za uspeh u školi i životu uopšte.

„Zašto je važno razvijati usmeni izraz? Кako da poboljšamo artikulaciju? Кako da čuvamo jezik – eliminacija poštapalica, tuđica, skraćenica? Кako da budemo dinamičniji i izražajniji“, to su samo neka pitanja na koja đaci dobijaju odgovore u toku „Školskog časa kulture govora“, navode organizatori.

Radionicu će voditi glumac Milan Bosiljčić, osnivač i predsednik Udruženja „Izražajnost“, u javnosti poznat kao Marinko iz serije „Igra sudbine“.

Školski čas kulture govora biće održan u OŠ „Miladin Mitić“ u 12.00 sati.

Istoga dana biće izvedena monodrama „Miloš Obrenović“ u Srednjoškolskom centru, takođe u podne.

Pokrovitelj akcije je Arno Gujon i „Solidarnost za Кosovo“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.