13:19, 24.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Školski nameštaj za OŠ “Milun Jakšić” u selu Banje u srbičkoj opštiniUdruženje građana kosovskomitrovačkog okruga iz Beograda obezbedilo je školski nameštaj za opremanje učionica za OŠ “Milun Jakšić” u selu Banje u opštini Srbica, u cilju poboljšanja uslova rada učenika i nastavnog osoblja.

skolski-namestaj-za-os-milun-jaksic-u-selu-banje-u-srbickoj-opstini

Udruženje građana kosovskomitrovačkog okruga

Donaciju čini 20 školskih jednosednih klupa, 4 nastavničke katedre, 20 školskih stolica, 10 tapaciranih stolica za zbornicu i jedna radna fotelja, navode iz Udruženja.

Školski nameštaj za opremanje učionica uručen je danas direkoru OŠ „Milun Jakšić“ Darku Ristiću ispred OŠ Branko Radičević u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Udruženja, Radomir Rojević, istakao je da je školski nameštaj obezbeđen zahvaljujući donatorima, preduzeću Gradis i kompaniji Vutek iz Obrenovca, koja proizvodi jedan deo školskog nameštaja.

On je izrazio zadovoljstvo što Udruženje, koje se, kako kaže, opredelilo da pomaže pre svega deci u srpskim enklavama, može na ovakav način, da pomogne.  

“Sve to, zahvaljujući našim donatorima, koji imaju razumevanja, pogotovo što su to su ljudi koji nemaju veze sa KiM, nikada ovde nisu ni bili, ali mi smo, zahvaljujući njima uspeli da ovo obezbedimo i nastavićemo to da radimo”, rekao je Rojević.

Ukazavši da OŠ „Milun Jakšić“ nema svoju školsku salu i da oko 40 dece nema gde da vežba, Rojević je izrazio nadu da će, zajedno sa Kancelarijom za KiM i donatorima, uspeti da stvore uslove i za to.

“Pokušaćemo da im stvorimo i te uslove, da makar ta deca imaju gde da vežbaju, jer je fizičko vaspitanje jedno od osnova da bi deca mogla normalno da se razvijaju i da uče”, istakao je Rojević.

Sledeći projekat Udruženja je opremanje informatičkog kabineta u OŠ “21. Novembar” u Gojbulji, gde ima deset učenika koji, istakao je Rojević, zaslužuju da imaju iste uslove kao i sva druga deca.

Direktor OŠ „Milun Jakšić“, Darko Ristić, zahvalio se Udruženju i donatorima na opremi.

“Ovo nije prvi put da Udruženje pomaže našoj školi. Imamo planove i za budućnost. Škola ima 38 učenika od 1 do 8 razreda, sa isturenim odeljenjem u Suvom Grlu. Donacija nam znači mnogo, s obzirom na to da su nam klupe i stolice već dotrajale, a sa ovim novim nameštajem koji će naša deca koristiti, biće nam lakše u svakom slučaju”, podvukao je Ristić.

Rojević i Ristić su zahvalili, u prvom redu zamenici gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijani Hodžić, kao i ministru u kosovskoj vladi Goranu Rakiću, koji su im u administrativnom smislu pomogli u dopremanju nameštaja.

Uz njihovu pomoć, omogućeno je da donacija, kojom će deci biti obezbeđeni bolji uslovi za učenje, bez ikakvih problema bude dopremljena do Kosovske Mitrovice. Tagovi: Adrijana HodžićDonacijaŠkolaSrbiSrbicaBeograd

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije