Skup GI SDP: Nećemo prestati da postavljamo pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića

Na petogodišnji pomen svom lideru Oliveru Ivanoviću, u Kosovskoj Mitrovici, okupili su se i predstavnici GI SDP.
Image

Na petogodišnjicu ubistva Olivera Ivanovića, funkcionerka GI SDP, Ksenija Božović, ukazala je da je prošlo četiri godine od suđenja, a da izvršioci ovog ubistva još uvek nisu otkriveni.

„Mi sa ovog mesta imamo samo jednu poruku: 'Nas interesuje posle pet godina ko je ubio Olivera Ivanovića. Ko je naručio njegovo ubistvo?' Nećemo prestati da postavljamo to pitanje, jer da bi se nastavila demokratija, vladavina prava na ovim prostorima, mora da se pronađe ubica Olivera Ivanovića.“

Prethodno je na istom mestu, u vreme kada je Oliver Ivanović ubijen, održan prvi pomen gde su se okupili prijatelji i saborci Olivera Ivanovića, opozicioni lideri iz centralne Srbije i narodni poslanici – Narodne stranke, Demokratske stranke, pokreta Kreni-promeni, Lokalnog fronta, kao i politički aktivisti sa Kosova, kako bi odali počast i zapalili sveće.

Sa druge strane, na pomenu u Hramu Svetog Save u Beogradu, pomenu, koji je predvodio episkop remizijanski Stefan, prisustvovali su pojedini članovi Ivanovićeve porodice – nevenčana supruga Milena Popović sa sinom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, v. d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Oliver sahranjen – na Novom groblju u Beogradu u 11.00 sati.

Odbornik Miodrag Stanković pozvao je građane Niša da upale sveće u svojim obližnjim hramovima „kako bismo ukazali poštovanje jednom od nas“.

Deo opozicije u Beogradu – predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i sindikata Sloga najavili su da će godišnjicu ubistva Ivanovića obeležiti ispred beogradske Crkve Svetog Marka u 17.30.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.