14:41, 21.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

SL: “Uspostavljanje avio-linije Beograd-Priština važan korak ka rušenju barijera između naroda i društava”Srpska lista smatra da je potpisivanjem pisma o namerama za uspostavljanje avio-linije Beograd-Priština učinjen veoma važan simbolički korak ka rušenju barijera između naroda i društava, i da srpski narod na Kosovu i Metohiji može imati samo korist od ove inicijative.

sl-uspostavljanje-avio-linije-beograd-pristina-vazan-korak-ka-rusenju-barijera-izmedu-naroda-i-drustava

Radio Kontakt Plus

“Smatramo da svaki korak ka normalizaciji odnosa, što uključuje i olakšavanje kretanja građanima, čini život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji podnošljivijim i perspektivnijim”, navedeno je u saopštenju.

Lista podseća da srpski predstavnici na Kosovu i Metohiji već godinama podržavaju ideju o obnavljanju avio-saobraćaja između dva grada Beograda i Prištine, jer, kako ističu, Beograd im na taj način postaje bliži.

“Srbija je još jednom pokazala da nije ta koja stoji na putu liberalizaciji protoka ljudi, robe, kapitala i usluga u regionu, ne ugrozivši pri tom svoje državne i nacionalne interese, a Beograd i zbog svog geografskog položaja i zbog svog značaja zaslužuje da bude saobraćajno čvorište regiona i grad ka kojem će voditi svi putevi”, zaključuje se u saopštenju.


Tagovi: PrištinaSrpska listaBeogradAvio - saobraćajVazduhoplovstvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije