Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za još dva meseca

Osnovni sud u Prištini produžio je za još dva meseca meru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice, kojem se na teret stavlja da je izvršio krivično delo ...
Image

Vasić napominje da tužilaštvo i dalje praktikuje da ga isključuje iz radnji koje preduzima i da se u više navrata žalio na takav neprofesionalni pristup.

“Šesti je mesec od kada je Slađan pritvoren. Kao njegov branilac, ja nijednom nisam pozivan da učestvujem u istražnim radnjama. Tužiteljka saslušava svedoke bez mog ili prisustva mog branjenika. Sve to je grubo kršenje odredbe zakona i jednostrano ukida pravo na odbranu”, izjavio je Vasić.

Najavio je da će se s tim u vezi, već sutra obratiti Ustavnom sudu Kosova, sa žalbom na ove povrede zakona. Ujedno će zatražiti izuzeće postupajuće tužiteljke.

Slađan Trajković je uhapšen 16. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice, zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu 1999. godine.

Bio je aktivni pripadnik Kosovske policije, koju je napustio mesec dana pre hapšenja zajedno sa ostalim srpskim policajcima na severu Kosova.

Radio Mitrovica sever


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.