Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Službenici OIK-a na severu odbijaju da idu na posao zbog bezbednosti

Službenici opštinske izborne komisije u četiri opštine na severu Kosova odbijaju da idu na svoja radna mesta, rekao je Burim Ahmetaj iz sekretarijata CIK-a, pojašnjavajući ...
Image

„Imamo izjave iz OIK-a za opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok da ne mogu da rade u objektu kojim upravljaju neopštinske strukture. Takođe, prema izjavam članova OIK-a, oni nikako neće ići u kancelariju, jer su naveli da je u pitanju fizička bezbednost. Službenici OIK-a iz Zvečana izjavili su da čak i uz policijsku pratnju u ovim okolnostima odbijaju da idu na posao“, rekao je Ahmetaj.

„U Zvečanu je objekat OIK-a potpuno zatvoren, dok je u Severnoj Mitrovici potpuno demoliran. Službenicii su rekli da je nemoguće raditi u objektima dotičnih opština, zbog situacije koja je tamo nastala”, rekao je Ahmetaj.

Odbijanje opštinskih službenika Centralne izborne komisije da obavljaju svoje dužnosti član CIK-a iz Samoopredeljenja, Sami Kurteši, smatra apsurdnim

„Da, odbijanje radnika OIK-a je nerazumno. Radnici koji imaju redovan ugovor i kažu da neće da idu – to je apsurd“, rekao je on.

Iljir Gaši iz PDK-a rekao je da članovi koji odbijaju da rade svoj posao pripadaju političkim subjektima, a ne CIK-u.

„Jedno moramo da razjasnimo – službenici CIK-a nisu odbili da rade svoj posao, već zvaničnici partija, ne oni koji su zaposleni u CIK-u“, rekao je Gaši.

Ekonomia online


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.