Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Smajl fest u Gračanici: Avantura animatori ponovo oduševili mališane

Nastupom Udruženja za animaciju dece „Avantura animatori“ počeo je drugi festival za decu „Smajl (Smile) fest“.
Image
Foto: Kim

U dvorištu Doma kulture u Gračanici napravljena je prava dečja žurka.

Udruženje za animaciju dece „Avantura animatori“ iz Novog Sada priredili su pravu zabavu za najmlađe. Njihova energija i kreativne igre privuki su veliki broj mališana koji nisu krili svoje oduševljenje.

„Meni je ovde mnogo lepo, najviše su mi se svideli ljudi na štulama i klovnovi. Došao sam sa mamom i sestrom. Voleo bih da se ovakvi festivali češće organizuju“, rekao je Bogdan.

„Najviše mi se sviđaju klovnovi, uživala sam, baš je lepo“, navela je Neda.

„Meni se sviđalo slikanje sa džinovima“, dodala je Kristina.

„Došla sam sa bratom, ovde mi je prelepo i volela bih da se češće ovako družimo. Najviše mi se svidela igra sa balonima“, kazala je Viktorija.

„Super sam se zabavio, sve su igre bile lepe. Najzanimljivi je bio vatreni šou“, naveo je Vidak.

„Avantura animatori“ se već drugu godinu zaredom druže sa mališanima iz Gračanice.

„Deca su jako topla, jako su nas lepo dočekala, baš su borbeni i dečaci i devojčice, vole da se takmiče što mi je baš drago. Taj takmičarski duh i ta želja za igrom je nešto što nama puni srca i zbog čega i radimo ovaj posao“, rekla je za Kim radio članica ovog udruženja Tija Haso.

Govoreći o akrobacijama koje izvodi, ona je istakla da je najvažnije pobediti strah.

„Ipak se penjemo na štule, radimo akrobatiku, plešemo sa vatrom, radimo te neke neobične stvari za koje su potrebne godine treninga, u zavisnosti ko ima kakvo predznanje, da li je neko plesač ili ne, svakako to utiče koliko je vremena potrebno da se spremi ovakav performans“, istakla je Haso.

Drugi dan festivala „Smajl (Smile) fest“ održaće se sutra u 11.00 časova, a svojim kultruno-umetničkim programom predstaviće se najmlađi polaznici PU „Đurđevak“, PU „Sunce“ i KUD „Radomir Popović“.

Festival se održava u okviru programa „Dani Gračanice – Кulturno zabavno leto 2023“ koji sprovodi CSD u saradnji sa još 11 nevladinih organizacija i udruženja pod pokroviteljstvom Opštine Gračanica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.