Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

SNF: Kurti disciplinuje Trajkovića?

Kosovski istražni organi su 25. oktobra priveli na saslušanje predsednika Srpskog nacionalnog foruma, Momčila Trajkovića, saopšteno je iz SNF-a. Sumnjaju da je saslušanje ...
Image

Trajković je priveden na saslušanje posle „višemesečnog policijskog praćenja i prisluškivanja skrivenim tehničkim merama“, a zbog krivičnog dela „prevara“, na prijavu izvesnog Albanca, kako se tvrdi u nalogu za privođenje, navode iz SNF-a, ne navodeći detalje ovog slučaja.

Ističu i da je Trajković nakon obavljenog razgovora pušten kući rešenjem sudije Osnovnog suda u Gračanici.

Podsećaju da je Trajković prethodno imao niz javnih nastupa koja su odudarala od zvaničnog narativa o odnosu Beograda i Prištine, uključujući i onaj na nedavnoj javnoj raspravi u Kosovskoj Mitrovici o Zajednici srpskih opština gde je oštro kritikovao odnos Aljbina Kurtija prema srpskoj zajednici na Kosovu, optužujući ga da je njegova politika politika „iseljavanje preostalog srpskog narooda“.

„Po svemu sudeći, to je bio okidač da se krene u progon i disciplinovanje gospodina Trajkovića, i kao što se videlo, taj progon je vrlo brutalan. SNF poziva vlasti u Prištini i gospodina Kurtija lično da odmah prestanu sa progonom gospodina Momčila Trajkovića, u protivnom potvrdiće se naša sumnja da iza ovoga najdirektnije stoje oni“ – navode iz SNF-a. 

Oni dodaju i da beogradske vlasti – iako su do sada intervenisali za svaki i najmanji incident prema kosovsko-metohijskim Srbima – u slučaju Trajkovića ćute, ali i da ih ne čudi njihov odnos prema slučaju Trajkovića, jer je on „pod 'merama' policije Srbije više od četiri godine, redovno zadržavan na graničnim i administrativnim prelazima, praćen i prisluškivan 'tehničkim merama'“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.