Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

SNF i “Otadžbina” pozvali sugrađane sa KiM da ne idu na “kontramiting”

Iz Srpskog nacionalnog foruma i Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”, pozvali su sugrađane sa KiM da ne idu na “kontramiting” koji će se održati u Beogradu.
Image

“Skup nade”, koji je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, održaće se sutra u Beogradu.

U Srpskom nacionalnom forumu smatraju da se “sprovodi nasilje nad Srbima širom KiM da krenu u Beograd”, te da je reč o “ruganju srpskom narodu sa KiM”.

“Ono što SNF, a i čitav naš srpski narod na КiM boli (osim male klike profitera koji profitiraju na narodnoj nesreći, okupljenoj u tzv. Srpskoj listi), je nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom širom КiM, da pod pretnjama krenu u Beograd, i učestvuju u toj sramnoj manifestaciji. Zar nam je malo nasilja koje dolazi iz Prištine”, navode iz SNF-a.

U saopštenju se dodaje da zaposleni u institucijama Republike Srbije “pod pretnjama”, a pod izgovorom “radne obaveze“, pozivaju da sa Кosova organizovano autobusima krenu za Beograd. 

Naglašavaju da na Kosovu ima mnogo važnijih prioriteta nego što su nečije fotelje u Beogradu i “bankovni računi lokalnih kabadahija iz Srpske liste”.

Pozvali su sugrađane da “zamisle” kako će se osećati kada u autobusima u vlasništvu “Përparimi” budu prelazili Jarinje i Brnjak i pružali lična dokumenta kosovskim policajcima, “koji će vas sa smeškom ispratiti da podržite svoju sopstvenu propast”.

“Vlastima u Beogradu, koje su nas otpisale Ohridskim dogovorom, vi ne trebate, osim da svojim prisustvom kontramitingu pokažete da dobrovoljno želite da ostanete u Velikoj Albaniji”, stoji u saopštenju.

I iz Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ pozvali su Srbe da ne idu u Beograd “na skup vlasti”, čiji je cilj “zaštita koruptivno-kriminalnog režima prožetog teškim krivičnim delima kakav je aktuelni režim u ovih 11 godina, a kojo je upropastio Republiku Srbiju”.

“Obesmislio je institucije, ukinuo zakone, pogazio Ustav, ukinuo vladavinu prava, spojio u jedno mafiju i državu čime je doveo u pitanje opstanak srpskog naroda u svojoj državi”, navode.

Tvrde da svaka opština i radna organizacija imaju zadatak da dovedu zaposlene. 

“Primera radi, bolnica u Кosovskoj Mitrovici treba da pošalje oko 500 demonstranata, a isto toliko i opština Zubin Potok.”

Međutim, prema tvrdnjama “Otadžbine”, glavni problem organizatorima predstavlja nedostatak autobusa, “pa Кancelarija za КiM u Beogradu vrši pregovore sa vladom Aljbina Кurtija da albanski autoprevoznici 26. maja dovedu Srbe na miting u Beograd”. 

“U istom cilju svim zaposlenim u preostalim institucima Republike Srbije preti se gubitkom posla u slučaju da se ne odazovu odlasku na miting. I jednostavno rečeno, Srbi sa КiM treba da čuvaju fotelju predsedniku Srbije koji ih je izdao i predao Prištini.”

“Skup nade” je najavljen nakon što se krenulo sa protestima „Srbija protiv nasilja“, na koje su pozvali pojedini opozicioni lideri, a usled dva masakra koja su zadesila Srbiju početkom ovog meseca.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.