SNV ponovo bez sale za održavanje Sabora

SNV ponovo bez sale za održavanje Sabora
Image
Foto: Kontakt Plus

Šest domova kulture na Kosovu i Metohiji i Srednja tehnička škola u Kosovskoj Mitrovici „Mihailo Petrović Alas“, odbili su da ustupe svoje sale za održavanje Sabora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, saopšteno je iz ovog veća.

Kako je saopšteno, SNV je predložio šest termina za održavanje Sabora, ali predstavnici domova kulture u Gračanici, Zubinom Potoku, Leposaviću, Šilovu, Štrpcu i Ranilugu, kao i Srednjoj tehničkoj školi u Кosovskoj Mitrovici, nisu odgovorili pozitivno.

„Odgovorila je samo uprava Doma kulture u Zubinom Potoku da nisu u mogućnosti da ustupe svoju salu, bez ikakvog obrazloženja!? Dom kulture u Gračanici po drugi put odbio je da ustupi svoju salu. Prvi put, navodno zbog zauzeća, drugi put bez odgovora“, navode iz SNV-a.

Organizacioni odbor Sabora SNV, 29. avgusta uputio je zahteve za izdavanje sale za održavanje tim institucijama sledeće sadržine:

„Poštovani,

Srpsko nacionalno veće organizuje Sabor Srba Кosova i Metohije na kome će se raspravljati o položaju našeg naroda i doneti važne odluke. Naša je nacionalna i sveta dužnost da političkim faktorima koji odlučuju o našoj sudbini ukažemo na katastrofalno i neizdrživo stanje u kome se naš narod našao.

Imajući u obzir da i vi, kao deo ovog naroda, osećate našu zajedničku tragediju, očekujemo da ćete skupiti hrabrost i na naš zahtev pozitvno odgovoriti.

Od vas tražimo da nam omogućite korišćenje velike sale vašeg Doma kulture u kome bi bio održan Sabor. Predlažemo da po mogućstvu bude u septembru ili početak oktobra ove godine, i to u sledećim danima: 23, 24, 30. septembar ili 1, 7. ili 8 oktobar, u vremenu od 11.00 do 15.00 časova.

Takođe vas molimo da obezbedite tehničke uslove za održavanje skupa.

Ukoliko zahtev bude prihvaćen, nakon dostavljanja fakture, izmirićemo troškove korišćenja sale kao i druge troškove.

Molimo vas da nam što pre odgovorite, a najdalje do 15. septembra 2023. godine (do 12.00 časova).

Ukoliko do tada ne budete odgovorili smatraćemo da je naš zahtev odbijen.

S poštovanjem,

Organizacioni odbor Sabora SNV КiM.“

Podsetimo, Sabor SNV-a, koji je prvobitno bio najavljen za 26. avgust, otkazan je upravo zbog neustupanja sale.

Odložen Sabor SNV-a

Sabor SNV-a 26. avgusta u Gračanici, pozvan vladika Teodosije


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.