SNV: Unapred dogovoren sporazum o ukidanju platnog prometa

Saopšteno iz Srpskog nacionalnog veća
Image
Foto: SNV/Facebook

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije (SNV) izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućnosti da Priština ukine platni promet sa centralnom Srbijom tumači kao još jedan u nizu unapred dogovorenih sporazuma sa Prištinom, čija je realizacija došla na red.

Kako je saopšteno iz SNV-a, takvu sumnju potkrepljuje „preporuka“ Кancelarije za КiM data pred kraj prošle godine zaposlenima u institucijama Republike Srbije na КiM, pre svega onima u školstvu i zdravstvu, da ugase svoje tekuće račune u NLB-Кomercijalnoj banci i da otvore nove u Poštanskoj štedionici.

Dodaje se kako bi cilj mogao da bude da se ubuduće finansiranje zaposlenih u institucijama Srbije na Kosovu i Metohiji realizuje posredstvom kosovskog Ministarstva finansija.

„To bi predstavljalo, ništa drugo do još jedan ustupak Prištini u sklopu tihog sprovođenja francusko-nemačkog plana o normalizaciji odnosa između Srbije i Кosova ili promovisanje jedne od tački predviđenih budućim statutom tzv. Zajednice srpskih opština“, smatraju u SNV-u.

Sa druge strane, navodi se dalje, plašenje Srba upadom Albanaca u Poštansku štedionicu je „prikrivena poruka Кurtiju kao predlog šta bi, kao deo svog posla, mogao da uradi, kako bi mu pomogao da pred srpskom javnošću opravda i lakše sprovede u delo budući sporazum o finansiranju zaposlenih u institucijama Republike Srbije“, stoji u saopštenju.

Vučić: Najava Prištine o ukidanju dinara zabrinjava i dovodi u pitanje sve procese


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.