SO Gračanica: Poništena odluka o razmeni zemljišta

Odbornici Skupštine opštine Gračanica većinom glasova izglasali su poništenje odluke o razmeni zemljišta koju su prethodno usvojili na sednici održanoj 28. septembra.
Image

U pitanju je odluka koja se tiče razmene opštinskog zemljišta sa površine od 17 hektara za privatni put od 18 ari u Čaglavici u vlasništvu albanskog biznismena Redže Šalje.

Ova odluka je poništena na zahtev predsednice opštine Gračanica Ljiljane Šubarić koja je inače i predložila na usvajanje. Predsedavajući Milan Dimitrijević je istakao da predsednica nije u mogućnosti da prisustvuje sednici, ali je pročitao njeno obrazloženje za poništenje prethodno usvojene odluke.

„Vi ste svi bili upoznati, održali smo konsultacije povodom ovoga, svako je izneo svoj stav, tako da je suvišno nešto objašnjavati. Tako da stavljam na glasanje ovu tačku dnevnog reda“, kazao je predsedavajući nakon čega su odbornici većinom glasova izglasali poništenje.

Samo je jedan odbornik bio uzdržan.

Ova odluka o razmeni zemljišta izazvala je reakciju građanstva i medija, održani su i protesti ispred zgrade Opštine, a pokrenuta je i peticija za poništenje odluke.

Nakon pritiska javnosti, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić je saopštila 05. 10. 2022. godine da je zajedno sa odbornicima Skupštine opštine i uz konsultacije sa predsedavajućim SO, pokrenula postupak za poništenje predloga Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine.

Kim


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.