Sočanica: Obeleženo 106. godina Topličkog ustanka

Stotinu i šest godina od podizanja Topličkog ustanka obeleženo je danas u Sočanici. 
Image

Obeležavanje je počelo uz marš „Stazama topličkih ustanika“, od Leposavića do Sočanice. Položeni su venci i na spomen obeležje žrtvama NATO bombardovanja, služen je parastost, a potom su učesnici obeležavanja obišli spomen sobu posvećenu Topličkom ustanku. Nakon toga usledila je svečana akademija u Domu kulture u Leposaviću na kojoj je priređen kulturno-umetnički program.

„I danas odajemo poštu našim slavnim precima koji su svoj život položili u odbrani ovih prostora od najezde neprijatelja. Njihova žrtva svrstava ih u red Obilića i kosovskih junaka“, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić koji je sa saradnicima položio vence na spomen obeležje. 

Iz Privremenog organa opštine Leposavić podsećaju da je obeležavanje Topličkog ustanka sastavni deo Državnog programa obeležavanja godišnjica istorijskih događaja oslobodilačkih ratova Srbije, te da je obeležavanje održano u organizaciji ovog privremenog opštinskog organa i Centra za kulturu „Sava Dečanac“ u Leposaviću.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.