Šole razgovarao sa Kurtijem: Važno hitno sprovođenje ZSO

Uoči dijaloga Kosova i Srbije na visokopolitičkom nivou, specijalni savetnik Stejt departmenta SAD, Derek Šole, razgovarao je sa kosovskim premijerom, Aljbinom Kurtijem. 
Image

„Vrlo dobar razgovor sa premijerom Aljbinom Kurtijem o sastanku lidera 2. maja o normalizaciji odnosa sa Srbijom kroz dijalog uz podršku EU, važnosti hitne implementacije Asocijacije opština sa srpskom većinom i snažnom partnerstvu SAD i Kosova“ – naveo je Šole na svom Tviter nalogu. 

„Imao sam dobar telefonski razgovor sa Derekom Šoleom danas, gde smo razgovarali o dnevnom redu za sutrašnji sastanak. Naglasio sam važnost da se Osnovni sporazum i njegov aneks moraju implementirati u potpunosti i u dobroj veri. Takođe sam mu zahvalio na podršci SAD“ – naveo je Kurti takođe na svom Tviter nalogu. 

Podsetimo, dvojica lidera potvrdila su svoje učešće na sutrašnjem sastanku na kojem bi, prema najavama posrednika – EU – trebalo da usvoje Deklaraciju o nestalim licima, te da razgovaraju o nacrtu statuta Zajednice opština sa srpskom većinom. Strane će, najavljeno je, takođe imati priliku da razgovaraju o „aktuelnim pitanjima od političkog značaja“.

Pročitajte još:

Kurti: Neće biti nove Republike Srpske na severu Kosova

Lajčak: Sutrašnji sastanak u Briselu posebno važan

„Ne verujem da će u Briselu biti dogovoreno formiranje ZSO i to samo zbog Prištine“

Borel: Vučić i Kurti potvrdili učešće na sastanku 2. maja u Briselu


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.