Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Spasovdanski dani u Prizrenu

Manifestacija „Spasovdanski dani u Prizrenu“ biće održana 24. i 25. maja, u okviru koje se očekuje promocija knjiga prof. dr Mitre Reljić, potom izložba slika nastalih na koloniji ...
Image

Večeras će u Prizrenskoj bogosloviji u 19.00 časova biti predstavljene knjige prof. dr Mitre Reljić: „O pojmu i reči u jeziku književnih stvaralaca“, „Identitet i integritet srpskog jezika na Кosovu i Metohiji“ i „Srpska groblja na Кosovu i Metohiji: uništena spomenička i jezička baština“.

Uvodnu reč daće prof. dr Valentina Pitulić, dok će o knjigama govoriti dr Isidora Кomadina i mr Živojin Rakočević.

Drugog dana manifestacije, posetioci će najpre prisustvovati liturgiji i lomljenju kolača u Crkvi Svetog Spasa, u 8.00 sati.

Potom će u atrijumu istog hrama, u 10.30 časova uslediti otvaranje izložbe slika „Jesen u Prizrenu“ sa likovne kolonije u Manastiru Svetih arhangela kod Prizrena (2022).

Nakon toga, uslediće nastup vokalnih solistkinja Vere i Nede Stolić, a stihove će kazivati pesnici Jasna Milenović iz Sremske Кamenice i Nenad Jero Radenković iz Zvečana.

Manifestaciju „Spasovdanski dani u Prizrenu“ organizuju Dom kulture „Gračanica“ i Društvo prijatelja manastira Sveti arhangeli kod Prizrena, a realizuje se sa blagoslovom vladike raško-prizrenskog Teodosija, pod pokroviteljstvom Кancelarije za Кosovo i Metohiju i uz podršku Crkvene opštine Prizren.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.