13:51, 18.01.2020Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Spirić: Ključevi stana za samohranu majku; do kraja godine izgradnja deset zgradaPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, dodelio je danas ključeve stana Jeleni Gajić, samohranoj majci dva maloletna sina, od tri i pet godina, i najavio igradnju deset stambenih zgrada do kraja ove godine.

spiric-kljucevi-stana-za-samohranu-majku-do-kraja-godine-izgradnja-deset-zgrada

Foto: RKM

„Odgovorna politika je ono što u narednom periodu treba da radimo svi. Sve naše težnje usmerene su da se poboljšaju životi naših sugrađana, tako da smo danas u prilici da samohranoj majci dvoje dece Jeleni Gajić uručimo kljućeve stana. To pokazuje i maksimalnu uključenost svih odeljenja Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, od samih finansija do društvenih delatnosti, kao i Centar za socijalni rad koji nama daje sve što je neophodnije da bi došli do realizacije“, rekao je Spirić i najavio u ovoj godini izgradnju 10 zgrada u Kosovskoj Mitrovici, što će pomoći onima koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

„Zahvaljujući samom državnom vrhu, predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i čitavoj Vladi, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, zajedno ćemo, timski nastaviti dalje da ulažemo i gradimo, tako da ćemo do kraja 2020. godine biti u prilici da mnogim mladim brčanim parovima i onima koji imaju problem te vrste rešimo stambeno pitanje. Svi zajedno i složno, jer se budućnost ogleda u našoj istrajnosti, a to je trajna i neraskidiva veza sa državom Srbijom, sa Beogradom, a to će ostati i dalje“, istakao je Spirić.

Jelena Gajić je rekla da je rešila svoj glavni egzistencijalni problem, a to je rešavanje stambenog pitanja.

„Ta grupa je jako osetljiva, samohrani roditelji, a, nažalost, i nasilje u porodici, gde je prisutno, to je još osetljivije. Tu i te kako treba institucije da reaguju. U ovom slučaju su reagovali svi i ja sam stvarno zahvalna gospodinu Spiriću, Centru za socijalni rad i svim nadležnim insticuijama“, rekla je Gajić.

Direktor Centra za socijalni rad, Dejan Đinović, rekao je da u sistemu socijalne zaštite jednoroditeljske porodice, imaju posebno mesto, ne samo zbog tog materijalnog položaja, već i zbog činjenice da deca odrastaju samo sa jedinim roditeljem, gde je često potrebna psihosocijalna pomoć od strane stručnih službi, organa starateljstva, odnosno Centra za socijalni rad.

„Jednoroditeljske porodice nastaju ili biološkom smrću jednog od roditelja ili kada su međusobni odnosi bračnih partnera do te mere poremećeni da je nemoguće dalje održavati bračnu zajednicu, te zbog toga dolazi do razvoda braka, koje je, nažalost, često praćeno i porodičnim nasiljem. Upravo takav slučaj imamo u ovoj porodici. Istakao bih izuzetnu saradnju koju imamo sa lokalnom samoupravom, koja izlazi u susret svakom našem predlogu, sugestiji, kada je u pitanju rešavanje problema socijalno ugroženih građana na teritoriji našeg grada“, rekao je Đinović, navodeći da je na predlog Centra za socijalni rad, Privremeni organ rešio stambeno pitanje Jelene Gajić.

On je pozvao i druge institucije na nivou lokalne zajednice da se u skladu sa svojim nadležnostima aktivnije uključe u rešavanje osnovnih životnih problema građana.

„Mi smo tu upravo zbog njih. Država Srbija nam je ukazala poverenje, dala značajne resurse, na nama je da to iskoristimo i usmerimo na najbolji mogući način“, podvukao je Đinović.

Spirić je u poseti ovoj porodici bio sa svojim saradnicima, načelnicima odeljenja, Zoranom Bratićem, Svetlanom Pindović, sekretarom Ivanom Mačenovskim, direktorom Centra za socijalni rad Dejanom Đinovićem.


Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije