16:14, 18.01.2020Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Spirić sa predstavnicima Udruženja slepih i slabovidih u Kosovskoj MitroviciPredsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, održao je sastanak sa članovima Udruženja slepih i slabovidih, kojima je uručena i pomoć u hrani, i higijenskom materijalu.

spiric-sa-predstavnicima-udruzenja-slepih-i-slabovidih-u-kosovskoj-mitrovici

Foto: RKM

“Sedam decenija postojanja Udruženja slepih i slabovidih u kosovskomitrovačkom regionu,  jasno govori o ozbiljnosti ove organizacije. Mi kao lokalna samouprava nastavljamo i ove godine planom budžeta finansiranje i stvaranje boljih uslova za njihov rad. Prostorije jesu jedan od gorućih problema koji treba zajedničkim snagama da rešavamo u godini i mesecima koji su pred nama”,  istakao je Spirić.

On je naveo da je jako značajno za ovo udruženje da ima jako talentovanih članova, pre svega dobrih i čestitih ljudi koji su kako je rekao, angažovani u Zdravstvenom centru, gde se poštuje zakonska normativa za osobe sa invaliditetom da budu uključeni u sve društvene tokove.

“To pokazuje odgovornost. Lokalna samouprava, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, stambeno je  zbrinula u prethodnom periodu četiri lica iz ovog udruženja. To nas dodatno motiviše, da punim intenzitetom zajedno sa državom Srbijom pomažemo svim grupama i svim građanima. Nema podele, svi žive sa nama, nijedan hendikep ne može zaustaviti bilo koga, jer svi moraju da očekuju dobrobit države Srbije i srpskih institucija.”  

Radovan Jakovljević, predsednik Udruženja slepih i slabovidih,  izrazio je veliko zadovoljstvo što su se susreli sa lokalnom saoupravom na čelu sa predsednikom Aleksandrom Spirićem.

“Razmenili smo dosadašnja iskustva, izneli naše probleme, i posebno smo zadovoljni jer je lokalna samouprava obezbedila stanove za četiri naša člana, koji sada imaju rešeno stambeno pitanje. Posebno bih se zahvalio i Zdravstvenom centru koji zapošljava naša tri člana. Idemo i u ovu godinu sa posebnom željom i voljom da bude sve bolje i bolje, svim građanima Kosovske Mitrovice i naše države Srbije”,  rekao je Jakovljević.

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica finansira školovanje Ilije Zdravković a, slepog dečaka koji pohađa školu u Zemunu. Njegova baka Senka Tošić izrazila je veliku zahvalnost na pomoći. 

“Ja sam baka slepog unuka koji pohađa školu za slepe i slabovide “Veljko Ramadanović” u Zemunu. Zahvaljujem Opštini Kosovska Mitrovica i našem predsedniku Aleksandru Spiriću što svake godine finansira njegovo školovanje i internat. Najviše sam zahvalna što smo dobili stan, u koji treba da se uselimo, da moje dete ne bi živelo u garaži. Mnogo sam zahvalna”,  rekla je Senka.

Udruženje slepih i slabovidih u Kosovskoj Mitrovici broji 90 članova. 

   


Tagovi: Aleksandar Spirić

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije