„Polaganjem zakletve poslanika sprečene izmene ustava i zakona kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu“

Odlukom da poslanici Srpske liste polože zakletvu u prištinskom parlamentu “sprečeno je da Aljbin Kurti i njemu podobni Srbi izmene ustav i zakone kojima se garantuju prava srpskog naroda ...
Image

U kosovskom parlamentu deset srpskih poslanika danas je položilo zakletvu i preuzelo dužnost svojih prethodnika iz Srpske liste koji su nedavno podneli ostavke.

„Namera Kurtija i Rade Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodile ka ukidanju srpskih opština, srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama i otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve“, tvrde u Srpskoj listi.

Naglašavaju da “ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja i gašenja kosovskih institucija na severu, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava”.

Iz Srpske liste poručuju da je njihov “cilj da se zaštite srpski narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.