11:37 | 17.11.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

„Polaganjem zakletve poslanika sprečene izmene ustava i zakona kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu“Odlukom da poslanici Srpske liste polože zakletvu u prištinskom parlamentu “sprečeno je da Aljbin Kurti i njemu podobni Srbi izmene ustav i zakone kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”, saopšteno je iz te političke partije.

spreceno-je-da-aljbin-kurti-i-njemu-podobni-srbi-izmene-ustav-i-zakone-kojima-se-garantuju-prava-srpskog-naroda-na-kosovu

Foto: Radio Kontakt Plus

U kosovskom parlamentu deset srpskih poslanika danas je položilo zakletvu i preuzelo dužnost svojih prethodnika iz Srpske liste koji su nedavno podneli ostavke.

„Namera Kurtija i Rade Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodile ka ukidanju srpskih opština, srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama i otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve“, tvrde u Srpskoj listi.

Naglašavaju da “ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja i gašenja kosovskih institucija na severu, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava”.

Iz Srpske liste poručuju da je njihov “cilj da se zaštite srpski narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima”.
Tagovi: SrbiSrpska listaSkupštinaKosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije