19:20, 18.06.2020Izvor: RTV Vojvodina, Beta, FoNet, N1

"Srbija da prizna Kosovo, a zbog čega?"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da srpska delegacija na predstojećem sastanku u Vašingtonu neće dati saglasnost za prijem Kosova u Ujedinjene nacije.

srbija-da-prizna-kosovo-a-zbog-cega

Foto: N1/printscreen

Vučić je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) rekao da razgraničenje nije na stolu i dodao da neće da sluša "bilo koga u svetu" kako Srbija mora da prizna Kosovo.

"Priznanje i našu saglasnost za vaše članstvo u UN nećete da vidite, a videćemo o čemu ćemo drugom da razgovaramo", kazao je Vučić.

Kazao je da od predstavnika SAD nije čuo šta će se naći na dnevnom redu tih razgovora, ali i najavio da će o svakom detalju upoznati građane Srbije.

"Moj princip je zaštita interesa Srbije koliko je to moguće. Poraza Srbije neće biti makar bio lično poražen", rekao je Vučić.

Ocenio je da je u toku igra šaha, u kojoj je ključno da Srbiju niko ne može da optuži da je odbijala razgovore.

"Srbija da prizna Kosovo, a zbog čega? Igramo šah u kojem ne želim da se ponašam kao Tači i Hoti", rekao je predsednik Srbije.

Dodao je, da je Srbija Briselskim sporazumom spasila srpski narod na Kosovu i Metohiji i dobila mogućnost da uloži "ogroman" novac u zdravstvenu i obrazovani infrastrukturu u srpskim sredinama na Kosovu.

"Dobili smo sedam godina mirnijeg i bezbednijeg života za Srbe na Kosovu i Metohiji, srpske policaje u četiri opštine na severu. Kupili smo vreme, gledajući kako da rešavamo svakodnevne, taktičke probleme sa kojima se suočava naš narod na KiM", rekao je Vučić.


Tagovi: UNAleksandar VučićKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije