13:36, 24.03.2021Izvor: N1, RTS

Srbija: Krizni štab odlučio da nema ublažavanja meraNa sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, razmatrana je epidemiološka situacija u Srbiji, a odlučeno je da neće biti ublažavanja postojećih mera. 

srbija-krizni-stab-odlucio-da-nema-ublazavanja-mera

REUTERS/Antonio Bronic/File Photo

Takođe, odlučeno je da se građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, omogući da bez negativnog PCR testa odnosno izolacije ulaze u zemlju. Isto će važiti i za strane državljane.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, izjavio je nakon sednice Kriznog štaba da je i dalje veliki broj zarađenih građana, a da su postojeće mere doprinele da ne dođe do naglog eksponencijalnog rasta novozaraženih.

„Potrebno je da se svi maksimalno pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo, jer nas jedino vakcine dugoročno mogu izvući iz epidemije“, rekao je Gojković.

Dodao je da je analiziran zahtev Ministarstva prosvete da se omogući, prvenstveno đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi, da se ocenjuju u malim grupama u školama gde postoji mogućnost za to.

Gojković je istakao da se nije razgovaralo o popuštanju mera.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zahtevao je da tržni centri i ugostiteljski objekti budu otvoreni uz posebne uslove i mere, dok epidemiolog Predrag Kon kaže da to još nije realno, jer je aktivnost virusa velika.


Tagovi: Korona virusRegion i svetKrizni štabSrbija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije