23:32, 27.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, Mozzart Sport

Čuvaj se svete plave čete! Srbija u finalu, nadigrana Francuska!Čudo se dogodilo u Gradu svetlosti! Srbija ide po zlato, na vrh Evrope!

srbija-u-finalu-pregazila-francusku

Mozzart Sport

U strašnoj utakmici, u vrhunskom izdanju dva tima, odbojkaši Srbije usred Pariza srušili su Francusku i plasirali se u finale prvenstva Starog kontinenta.

Najbolji kada je najteže, najhrabriji kada bi drugima zadrhtale ruke. Kao iz inata, uz preokret - 3:2 (23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7).

Kakav meč! Drama kakvu samo odbojka može da pruži. Konstantni preokreti, nadjačavanje, nadmudrivanje. Dizanje iz "mrtvih" kada se čini da spasa nema, kada razlika raste.

Ako negde postoji taj "srpski inat", videli smo ga večeras. Posle izgubljenog prvog seta, ionako uz ulogu velikog autsajdera, odbojkaši Srbije su se vinuli kao feniks. I vinuli su se do oboda evropskog vrha.

Poslednji set, odlučujući, koji je često rulet, bio je - dominacija. Surovo gaženje po snovima Francuske da može kod kuće da osvoji zlato.

Sve je radilo u igri Srbije kao da su svi prethodni dani bili samo uvežbavanje, generalna proba, za tih 15 poena polufinala. Rapsodija na terenu, za muk na tribinama, za nevericu na licima odbojkaša Francuske.

Ko bi rekao da je to isti tim koji je u četvrtfinalu neubedljivo, na sto jada, prošao Ukrajinu... Bila je Srbija otpisana pre polufinala. Francuska na sedam utakmica izgubila je jedan jedini set.

Ali, kao da su rešeni da, ako ništa drugo, makar skupo prodaju kožu, zaigrali su srpski odbojkaši najbolji meč na prvenstvu. Zbunili su Trikolore, koji su posle prvog seta sebe već videli u finalu sa Slovenijom.

I tradicija ih je uljuljkala, od 15 poslednjih mečeva sa Srbima, dobili su 14. Finale je u nedelju, protiv Slovenije (17.30). To baš niko nije očekivao...


Tagovi:

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije