Srpska lista: Nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za delovanje specijalaca na severu Kosova

Srpska lista ocenila je da kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja pokušava da napravi vezu između današnjeg hapšenja u severnoj Kosovskoj Mitrovici i ...
Image

Posle Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Srpska lista se oglasila, reagujući na Svećljinu poruku da je suvlasnik jedne od tri laboratorije marihuane otkrivene danas u severnom delu Mitrovice lice koje je učestvovalo u slučaju na Bistričkom mostu, odnosno koje se nalazilo u automobilu na koji su pucali specijalci Kosovske policije kada je ranjen M.D. Svećlja je ocenio da se radi o „kriminalnim strukturama“ koje „vredno štite Vučića i Petkovića“. 

„Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog meseca napala Kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“ – naveo je Svećlja. 

„Ni direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, niti predsednik Vučić, niti jedan predstavnik Srpske liste ne podržava kriminalne radnje bilo kog lica, ali nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za nelegalno delovanje Svećljinih specijalaca koji mesecima maltretiraju srpski narod na severu Kosova i Metohije“ – poručuju iz Srpske liste. 

M.D. kojeg su, tvrde iz Srpske liste – hteli da „ubiju Kurtijevi specijalci“ nema veze sa današnjim hapšenjem niti je on, podsećaju – uhapšen:

„Tako da svaka vrsta paralele koje nevešto Svećlja kreira je još jedan dokaz čiste politizacije i skrivenih namera Prištine“.

Ocenjuju da Svećlja pokušava da „opravda svoje kriminalce u uniformama specijalnih jedinica“ koje su „sa leđa pucale u M.D.“ i koje su, ocenjuju dalje – „nelegalno“ prisutne na severu Kosova i Metohije.

„Više je nego očigledno da je Kurtijev ministar pokušao da današnjom akcijom sebi da alibi za konstantno maltretiranje srpskog naroda, poštenih i uglednih Srba koji žele da žive u miru na severu Kosova i Metohije i koji nemaju nikakve veze sa bilo kojom kriminalnom radnjom nekih pojedinaca. Politizacijim današnjeg slučaja Kurti i Svečla žele da sebi daju alibi za maltretiranje građana dovodeći u vezu kriminalnu aktivnost pojedinaca na severu sa celokupnim srpskim narodom“ – zaključuju iz Srpske liste. 

Pročitajte još: 

Kosovska policija: Otkrivene tri laboratorije marihuane, privedena dva lica

Petković posle akcije policije u Mitrovici: Svećlja kriminalizuje Srbe i sever, pojedinačne slučajeve koristi za propagandu


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.