Srpska lista: Hovenijer svojom izjavom umanjuje odgovornost počinilaca, Kvinta radi sve suprotno normalizaciji

"Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva M.J. prošle noći na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut!?" - poručila je Srpska ...
Image

Hovenijer je, reagujući na slučaj ranjavanja M.J. kod Bistričkog mosta, izrazio duboku zabrinutost zbog prvobitnog poricanja Kosovske policije u vezi pucnjavom, te istakao da je važno da se sprovede temeljna istraga i da počinioci moraju da odgovaraju. 

„Tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je M.J. žrtva oružanog napada od strane Kurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Kosova i Metohije, kasno popodne se oglasio zabrinuti gospodin Hovenijer i uputio ovu sramnu izjavu kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv, čime je zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije“ – naveli su iz Srpske liste. 

Navode i da ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe, a umanjuje odgovornost počinilaca.

„Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Kvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć čak i na oca troje dece nema osuda od strane ambasadora Kvinte niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane“ – dodali su. 

Zaključuju i da je ovakvim delovanjem građanima „jasno da ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.