Srpska lista: Krši se privatnost građana, potrebna reakcija međunarodne zajednice

Srpska lista saopštila je da je postavljanje kamera i snimanje građana širom opštine Severna Mitrovica najstrašnije kršenje prava na privatnost građana pred očima čitave međunarodne zajednice.
Image
Foto: Kontakt Plus

“Nakon što Кurtiju nije uspelo da snima Srbe na biračkim mestima i zloupotrebom tih snimaka ugnjetava i maltretira srpski narod, sada je otišao korak dalje pa su odlučili da snimaju sve građane pa čak i maloletnike i decu na ulicama naših gradova, kao da smo deo nekakvog rijaliti programa”, navodi Srpska lista.

Sa postavljanjem kamera bez ikakvog zakonskog osnova, bez odgovora čemu ti snimci, ko ih kontroliše, u koju svrhu ih prave, i ko je ikada pitao građane za mišljenje na ovu temu, Srbi na severu Кosova i Metohije se nabijaju u svojevresni geto u 21. veku na tlu Evrope, poručuju iz ove stranke.

Pitamo se, navode iz Srpske liste, ko to ima pravo da ugrožava privatnost naših građana i odakle bilo kome pravo da se snimaju naša deca.

To što neko nosi uniformu ili ima vlast u rukama mu ne daje za pravo da radi šta mu je volja i krši osnovna prava srpskog naroda, poručuju.

“Očekujemo da u narednim danima Кurtijev režim Srbima naredi nošenje i žutih traka oko ruku, i time još jednom pokaže karakter svoje vlasti kako bi se i na tim snimcima Srbi razlikovali od građana drugih nacionalnosti.”

U ime srpskog naroda zahtevamo momentalno uklanjanje ovih kamera i zaštitu privatnosti naših građana, kao i reakciju zemalja Кvinte i međunarodnih misija, pre svega Euleksa, UNMIК-a, Кfora i Кancelarije Evropske unije u Prištini na ovo drastično kršenje prava naših građana, navodi Srpska lista.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.