Srpska lista: KFOR i EULEX da pojačaju prisustvo na severu kako bi sprečili fingirane incidente

Srpska lista osudila incident koji se sinoć dogodio u naselju Tri solitera u Kosovskoj Mitrovici.
Image
Foto: Kontakt Plus

Srpska lista najoštrije je osudila incident koji se sinoć dogodio u naselju Tri solitera u Kosovskoj Mitrovici kada su nepoznata lica bacila najverovatnije šok-bombu i izazvala uznemirenost građana. Ujedno su ponovili zahtev KFOR-u i EULEX-u da pojačaju prisustvo na severu Kosova, posebno u Kosovskoj Mitrovici “kako bi sprečili fingirane incidente koje Priština koristi kao alibi za pojačano prisustvo specijalnih jedinica”.

“Uvereni smo da je ovo namerno urađeno kako bi se opravdalo pojačano prisustvo do zuba naoružanih specijalaca i oklopnih vozila koja su sinoć nakon ovog incidenta bila na ulicama Кosovske Mitrovice i zastrašivala naše građane”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste podsećaju da bacanje petarde ili slične pirotehnike samo po sebi nije zločin, ali ono što ih brine je da, kako navode, “fingiranje ovakvih incidenata ima za cilj stvaranje alibija za prisustvo Кurtijevih specijalaca u srpskim sredinama, i nastavak represije nad našim narodom, kao i neosnovana hapšenja”.

“Želimo da informišemo javnost da i u slučaju navodnog pronalaska oružja u vozilu i bačene navodne bombe kod opštinske zgrade zanimljivo je da je i ova šok-bomba bačena u rejonu koji je nedeljama unazad pod potpunom kontrolom Kurtijevih specijalnih jedinica”, dodaje se u saopštenju.

Iz Srpske liste ponovili su zahtev KFOR-u i EULEX-u da pojačaju svoje prisustvo na severu Кosova.

“Posebno u Кosovskoj Mitrovici kako bi sprečili ove fingirane incidente, koje ponavljamo, Кurtijev režim vešto koristi kao alibi da opravda prisustvo parapolicijskih jedinica, maltretiranje srpskog naroda i hapšenje Srba”, stoji u saopštenju.

Još jedna detonacija kod Tri solitera


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.