Srpska lista: Kurti opsednut porodicom Aleksandra Vučića

Reagovala i Srpska lista
Image
Foto: Kontakt Plus

„Neverovatno je koliko je Aljbin Кurti, pored svog antisrpskog karaktera, opsednut porodicom predsednika Aleksandra Vučića, pa ne propušta da prođe ni mesec dana a da ne izmisli neku laž i optuži ili uputi uvredu čak i deci porodice Vučić.“

To je saopštila Srpska lista reagujući na optužbe kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje na račun sina predsednika Srbije.

„U nameri da poveže tragične događaje u Banjskoj sa srpskom državom, sada je otišao korak dalje, i sa svojim potrčkom Svečljom izmislio priču da je u te događaje umešan čak i predsednikov sin, Danilo Vučić!?“, ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste navode da Kurti ne može da razume i prihvati, a ni, dodaju, „kvazi opozicija“ u Beogradu, „da deca predsednika Srbije vole svoju otadžbinu i svoje Кosovo i Metohiju, i da neće prestati mirnim sredstvima to da brane i čuvaju, jer im poreklo i vaspitanje ne dozvoljavaju da budu drugačiji od svog oca i većinskog svog naroda“.

„Ove brutalne neistine još jednom potvrđuju koliko laži plasiraju predstavnici antisrpskog Кurtijevog režima, pokušavajući da time opravdaju svoje diktatorske i fašističke poteze kojima se već dve godine kinji i proteruje srpski narod sa Кosova i Metohije“, zaključuje se u saopštenju.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, objavio je ranije danas na Fejsbuku kako tvrdi, „nove dokaze o povezanosti Srbije sa događajima u Banjskoj“. Tvrdi da su policijske jedinice na mestu napada u Banjskoj pronašle lični dokument i automobil, kako tvrdi, saradnika sina predsednika Srbije.

Na ove optužbe, reagovao je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ističući da je „jedini terorista na Kosovu Aljbin Kurti, koji ubija i teroriše srpski narod“. Naveo je da Danilo nema nikakve veze ni sa čim, „osim što voli Srbiju i Kosovo i Metohiju kao njen deo, u skladu sa Poveljom UN“.

Više o tome u posebnim vestima:

Vučić: Danilo nema nikakve veze ni sa čim

Nove tvrdnje Svečlje: Saradnik sina predsednika Srbije učestvovao u napadu u Banjskoj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.