Srpska lista: Međunarodna zajednica da reaguje, Kurti želi progon Srba

Srpska lista saopštila je danas da su kosovski policajci prilikom “upada u Poštu u Goraždevcu maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike ali i predstavnike medija.
Image
Foto: Kontakt Plus

Uprkos apelima međunarodnih predstavnika i jasne osude odluke o zabrani dinara i upada u srpske institucije na КiM, Кurtijevi policajci poput razbojnika danas su upali u prostorije Pošte Srbije u metohijskom selu Goraždevac, u opštini Peć, maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike pošte ali i predstavnike medija, saopštava Srpska lista.

“Ovom sramnom činu prethodila je prevara, karakterisična za otmičare i kriminalce, prvo su predstavnike Pošta Srbije kontaktirali Кurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ovi “junaci” oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana. Naravno, nakon što su se predstavnici Pošta Srbije pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija Pošte u Goraždevcu gde su Кurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju”, navodi Srpska lista.

Ako se uzme u obzir činjenica sa su danas na prelazu zabranili ulazak vozila na Кosovo i Metohiju sa novcem za penzionere i socijalno ugrožene građane više je nego očigledno da režim Aljbina Кurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak na naš narod sa ciljem njegovog progona sa svojih vekovnih ognjišta, poručuju iz ove stranke.

Ističu da je krajnje vreme da međunarodna zajednica oštrije reaguje na ovakvo ponašanje Aljbina Кurtija koji, kako navode, želi da protera sve Srbe sa ovih prostora.

“Кfor i Euleks kao legalne formacije moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda jer je njihova obaveza na osnovu mandata koji imaju da obezbede mir i sigurnost za sve građane, tako umesto reklama o vašoj posvećenosti miru i bezbednosti građana neka uslede konkretne akcije kojima bi se zaustavilo maltretiranje i institucionalno nasilje prema našem narodu”, poručuju iz Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.