Srpska lista: Nastavlja se obračun i progon Srba na KiM

“Protivzakonitom, etnički motivisanom i bez dokaza donetom presudom, protiv člana predsedništva Srpske liste gospodina Ivana Todosijevića, od strane prištinskog pravosuđa nastavlja ...
Image

Kako se navodi, srpski narod i predstavnici Srpske liste odbacuju “ovu sramnu, neutemeljenu i politički motivisanu presudu kao farsu jer se ona nije zasnivala na pravu i pravdi već na sili i političkim motivima”.

U saopštenju se ističe da je očigledno da u ponovljenom suđenju Priština nastoji da za “Srbe u 21. veku uvede verbalni delikt, i time proširi načine antisrpskog delovanja svojih institucija”.

U saopštenju se dodaje da je paradoksalno da se Srbi osuđuju zbog svog stava i mišljenja, a puštaju na slobodu oni koji su Srbe ubijali i proterivali i pored pregršt dokaza, kao i da nikada nijedan albanski zvaničnik nije pozvan na odgovornost kada su pretili Srbima da će nestati sa Кosova i Metohije, ili da će od nas praviti kobasice.

“Srpski narod ovu presudu doživljava kao još jedan vid pritiska Prištine i nikada neće prihvatiti da mu postave flaster na usta. Srpski politički predstavnici neće biti neko ko će Prištini govoriti šta žele da čuju, već šta su jasni stavovi srpskog naroda koji se ne miri sa planom Prištine po kome Srbe treba proterati sa vekovnih ognjišta upotrebom institucionalnog nasilja”, poručuju.

Advokati Todosijevića će na presudu uložiti žalbu, a o današnjoj sramnoj presudi predstavnici Srpske liste će obavestiti sve međunarodne predstavnike, posebno one koji se bave ljudskim pravima, najavljuju iz Srpske liste.

“Današnja presuda će biti najbolji primer koliko je Prištini stalo do vladavine prava”, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.