Srpska lista: Nastavlja se progon svega srpskog po Kurtijevoj naredbi

Srpska lista saopštila je danas, povodom policijskih akcija na severu Kosova, da se nastavlja progon svega srpskog sa prostora КiM, a u skladu sa naredbom i planom Aljbina Кurtija.
Image

Nasilni upad u prostorije Poštanske štedionice i maltretiranje zaposlenih, od strane do zuba naoružanih parapolicijskih Кurtijevih falangi je odgovor na pozive Srba, Beograda i međunarodne zajednice za mir, a ujedno i početak predizborne kampanje Кurtijevog Samoopredeljenja za vanredne parlamentarne izbore, saopštila je Srpska lista.

“Tokom sprovođenja ove nelegalne antisrpske nasilne akcije Кurtijeve falange bile su raspoređene na ulicama svih opština na severu i u neposrednoj blizini škola i vrtića u kojima se odvijala nastava. Svega dan nakon posete visoke zvaničnice SAD i poziva da se sva pitanja rešavaju dijalogom a Priština konačno uspostavi ZSO, Кurti kao pravi tiranin i autokrata dugim cevima i nasiljem upada u čisto srpske sredine i maltretira Srbe, nezadovoljan činjenicom da pored što je ukinuo dinare, pravo na lečenje, izbore, kulturne i sportske događaje te i dan danas drži desetine časnih Srba u kazamatima, nije uspeo da uplaši Srbe i protera ih sa vekovnih ognjišta”, navodi Srpska lista.

Ocenjuju da zabrinjava činjenica da su pripadnici Euleksa i Кfora bili nemi posmatrači današnje “nelegalne i nasilne akcije na severu Кosova i Metohije”.

Pozivamo međunarodne predstavnike posebno one koji se zalažu za mir na ovim prostorima da najhitnije zaustave diktatora Кurtija i zaštite mir i srpski narod na Кosovu i Metohiji, stoji na kraju saopštenja Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.